logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Onsdag 14. april  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2010
Torsdag 29.04.10
Våte Riskadager


Svein Arild Sporaland, Gaute Sømme, Tom Norland og Anders Petter Hjellen sitter i Riskadagskomiteen. En måned før arrangementet går av stabelen, pågår intens planlegging. Det er mange brikker som må på plass.
Det blir både palleløp, kajakkløp og gøy på vannet under Riskadagene første helgen i juni.

Riskadagene arrangeres for 21. året på rad, og har uten tvil festet seg som en årviss aktivitet i riskabygda. Programmet følger på mange måter samme mal som tidligere, men det er en håndfull aktiviteter som skiller seg ut. Den viktigste er palleløpet den 6. juni:
- Dette blir veldig bra, lover Svein Arild Sporaland i Lions Club Sandnes/Riska, som arrangerer Riskadagene.
- Palleløypa blir cirka 30 meter fra en flåte og inn til land i Hommersåkvågen. Deltakerne skal komme seg forholdsvis tørrskodd fra A til B, humrer Sporaland, som har vært vitne til flere slike palleløp her i distriktet.
- Dette er et arrangement med stor publikumsappell, og vi kommer selvsagt også til å friste med mange og fine premier, lover Sporaland. Påmelding til palleløpet kan sendes til Sporaland på e-post sasporaland@getmail.no.

Kajakk og båtutstilling
Foruten palleløpet blir det for første gang også arrangert kajakkløp under Riskadagene. Hommersåkrunden har funnet sted i Hommersåkvågen før, men aldri i forbindelse med bygdas store festdager.
- Deltakerne starter innerst i Hommersåkvågen og padler rundt Usken og tilbake igjen, forklarer primus motor, Kjetil Berakvam. Påmelding kan sendes direkte til ham på kjetil.berakvam@lyse.net.
Parallelt med kajakkonkurransen, blir det båtutstilling i regi av Rogaland Maritim. Det blir også gøyale aktiviteter på vannet, med to speedbåter fra NPC.

Fest for liten og stor
Riskadagene er synonymt med fest for både liten og stor. Hoppeborg, tivoli, klovn og musikk står på programmet. Riskadagsgeneral Tom Norland lover aktiviteter fra morgen til kveld.
- Vi starter allerede fredagen med ungdomsarrangement i Grendahuset. Lørdag morgen inviterer vi til gratis frokost på kaien. Deretter går det slag i slag med konserter og show fra scenen hver halvtime, sandvolleyturnering, innebandyturnering, kassestablingskonkurranse, og ikke minst salgs- og utstillingsmesse i Hommersåkvågen, sier Norland.
Lørdag kveld spilles det opp til dans på kaien. I fjor var det over 1000 betalende til Bryggedansen, og arrangøren håper på like mange i år.
- Det er Bryggedansen som skaper det økonomiske fundamentet for Riskadagene. De aller fleste aktivitetene under Riskadagene er gratis, så pengene fra dansen brukes til å finansiere det øvrige arrangementet, forklarer Norland, som legger til at et eventuelt overskudd uavkortet går til Lions sitt humanitære arbeid i inn- og utland.

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS