logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Lørdag 27. november  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2012
Lørdag 02.06.12
Brit Sissel Todnem fikk aktivitetsprisen


Brit Sissel Todnem fikk aktivitetsprisen 2012.
Brit Sissel Todnem fikk årets aktivitetspris for sin fabelaktige innsats for historieformidling i Riska. Prisen ble delt ut under åpningen av Riskadagene 2012.

Aktivitetsprisen har blitt delt ut til ildsjeler i Riska hvert år siden 1990. Prisen består av en statuett og en liten pengesum. Den er en fjær i hatten for de som vier både tid og krefter på å gjøre Hommersåk til et bedre sted å bo.

Årets mottaker av aktivitetsprisen er i godt selskap. I fjor var det Saulius Trepekunas som fikk prisen, og året før ble Magne Tunheim hedret.
- Årets prisvinner samarbeider tett med Magne Tunheim om et viktig prosjekt, nemlig bevaringen av det gamle ”kommunehuset” ved Stemmen. Huset har stått til forfalls i en årrekke, men prisvinneren er blant de som har sørget for at huset nå er kommet i kommunalt eie og kan bevares og brukes som et aktivitetshus for bygda, sa president i Lions Club Sandnes/Riska, Jan Ove Egeland, da han overrakte prisen.

- Engasjementet i ”kommunhuset” er ikke det eneste prisvinneren har vært involtert i. Vi kan blant annet takke henne for etableringen av Trekanten barnehage, som i dag heter Riska barnehage. Og hun har vært aktiv i håndballen i en årrekke. Men disse tingene kommer helt i skyggen av prisvinnerens viktigste prosjekt, påpekte Egeland, og ga et lite historisk tilbakeblikk:

- Her i Riska har det bodd folk i årtusener. Bygdaborgen på Storaberget er fra folkevandringstiden, altså tidlig middelalder. Det er gjort kristne gravfunn på Frøyland som kan dateres til år 750, noe som er flere hundre år før kristningen av Norge. Bygda utviklet seg gradvis fra jordbruk og fiske som levevei, til småskala industri med alt fra steinhoggeri og treskofabrikk, til ullvare og mølledrift. Sistnevnte var avhengig av vann som energikilde, og kvernhusene stod tett nedover Frøylandsbekken. Kvernhus er et stikkord i denne sammenhengen. For noen år siden fikk Sverre Frøyland og Bjarne Skjørestad aktivitetsprisen for jobben de gjorde med å restaurere ett av kvernhusene i Frøylandsbekken. Og heldigvis er det slik at eplet ikke faller langt fra stammen, for Bjarne Skjørestads datter har tatt over arven etter faren, og engasjert seg for å videreføre hans brennende engasjement for kverna, og ikke minst for historieformidling i Riska. Årets mottaker av aktivitetsprisen har i en årrekke ledet Riska historie- og museumslag, og hun har vært redaktør for ikke mindre enn fire riskabøker, sa Egeland, før han kalte Brit Sissel Todnem til scenen.

En rørt Todnem tok imot prisen, men ga noe av æren videre til historielaget og dets utrettelige medlemmer.

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS