logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Lørdag 27. november  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 INFORMASJON: Nyheter
Tirsdag 26.02.13
Turbok i uke 14

BESTILL BOKEN HER (KR 198)

Turboka er nå i trykken, og vil bli delt ut til de fleste husstander i Riska i uke 14. Totalopplaget blir på 2615 eksemplarer.

Vi som bor i Riska er heldige! Vi er omgitt av daler og fjell, av strand og fjord, av innsjøer og skog. Kort fortalt bor vi i et mekka av natur. Det er bare å ta den i bruk!

9 av 13 bydeler i Sandnes kommune har vært så heldige å få egne bydelskart med oversikt over turløyper i nærområdet. Men kommunen har ikke laget eget turkart for Riska bydel.

Frivillig engasjement er en bærebjelke i riskabygda, og det er frivillige som har tatt initiativ til boken som snart kommer i "handelen". Et femtitalls personer har vært engasjert i utviklingen og finansieringen av boken. Det har strømmet inn med bilder og forslag til turløyper fra aktive riskabuer. Resultatet har blitt en bok med hele 28 turtips på riskalandet, hvorav 14 er presentert med detaljert tekst, kart og bilder. Det finnes flere turstier enn de vi har tatt med i boken, så det er bare å gå ut på tur og utforske nærområdet!

Riska er nok den bydelen i Sandnes kommune med flest turløyper. Området er preget av stor hyttebebyggelse, og således er det mange tusen mennesker som på en enkel måte kan nyte godt av de mange turstiene i bygda.

Beliggenheten til de flotte turene gjør at flere av dem kan kombineres og gjøres kortere eller lengre om ønskelig. Ikke overraskende er flere av turmålene fjelltopper hvor turgåeren belønnes med en spektakulær utsikt. Hovedtyngden av turområdene ligger i utkanten av Hommersåk, med oppdyrket areal og beitemark innimellom. Landskapet varieres her av markerte nuter og bratte fjell, skog- og graskledde lier og åser, innsjøer og vassdrag. Kystlinjen er lang, med hovedsakelig fjell som skråner forholdsvis bratt ned i sjøen. Nord for Riska er det en liten øygard med fine holmer og øyer. Turløypene varierer kraftig i vanskelighetsgrad, fra gangstier som er tilgjengelige for rullestolbrukere, til bratte berg som må bestiges ved hjelp av rå muskekraft.

Boken blir delt ut til de fleste husstander i Riska. Den kommer IKKE i postkassen til de som har reservert seg mot reklame. Det er litt reklame i boken, blant annet sponsorannonser og informasjon om Lions. Dette er en avgjørelse Posten har tatt. Boken er i salg i enkelte bokhandlere i Sandnes, og kan også bestilles direkte fra forlaget.

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS